subota, 2. siječnja 2016.

Kruzis? Mauricijus i Madagaskar

Slijecemo u London i nekako se nadamo da bi mogle tamo zaglaviti...ako vec negdje moramo zaglaviti na putu do Madagaskara rado bi da to bude u Londonu.
 Let za Istambul nam je pomaknut pa se klatimo po ducanima..Harrodsu...i slinim od nostalgije za dragim mi gradom. Vrijeme je da ga uskoro opet posjetim. Kasnimo nekih sat vremena u Istambul i kruzimo oko Bospora avionom jer je na aerodromu kaos. Napokon sletimo i izlazimo u smrznuti Istambul. Snijega ima nekih 3-5 cm ali smrzava se led na tlu...i totalni je kolaps na aerodromu.
Valjda su u soku jer nisu navikli da pada snijeg. Let za Mauricijus kasni tri vure al u avionu smo...i to je nekaj. Bar imamo telku i muziku i klopicu.
    Gledamo kaj bi mogle pofurat sa sobom iz aviona, spremamo ko hrcki pekmezice, sirne namaze, buteljice vina...sve gledamo da im i dekicu maznemo, bas je zgodna za piknik ili plazu. Pada zajebancija da smo dosle u shopping u Turkish airlines. Najvise me veseli vinceko kaj smo si zbuksale ak zaglibimo u nekoj nedodjiji. Imale smo cetiri sjedala za sebe tak da smo se uspjele ispruzit i spavat...nemre bolje od toga. Fino su nas nahranili u avionu samo se nadam da to nisu zadnji ukusni obroci na nasem putu jer znam kak to zgleda u Africi i uglavnom sam vise gladna nego sita kad putujem po ovakvim zemljama.
Gledam Mauricijus iz zraka dok slijecemo i drago mi je da smo se ipak odlucile za Madagaskar. Izgleda lijepo...narocito koraljni greben i pjescane plaze al brijem da tu ne bi imale kaj za radit vise od 3 dana. Otok je uglvnom ravan, nema puno suma, puno je plantaza secerne trske.

Mauritius

Mauricijus

Pustamo korjenje u avionu cekajuci da napokon krene za Madagaskar. Kasnimo 3 vure u konacnici al smo ipak tu....hello my dear Africa...temp ugodna oko 23 stupnja, lagano pada mrak pa se zurimo nekaj skombinirat za dalje. Ideja da odmah nastavimo za Andasibe pada u vodu jer ovi lesinari od taxista traze previse 60-120eura. Ionak su nas vec na samom ulasku u zemlju ogulili za 25 eura.      Naime uveli su vizu prije ravno 2 tjedna...17.12.2015./Viza za Madagaskar sad kosta na 30 dana 25 eura, 60 dana 35 eura a 90 dana 45 eura i to za sve strance. Nabijem ih..kaj nisu mogli jos koji dan pricekat s tim. Izlazimo s aerodroma i opsjedaju nas sa svih strana, a to nam bas i treba da vidimo kaj cemo dalje.
Uspjeli smo s jednim lokalcem dogovorit voznju do grada, do kolodvora s kojeg idu taxi brousse za Andasibe. Bar smo mislile da smo uspjele. Frajer nas je vozio kroz cijeli grad i vec izasao iz Tane valjda je mislio da ce nas on vozit za Andasibe al kad je skuzio da nije dobro krenuo i da planiramo spavat u Tani, otfurao nas do frenda kaj prica engleski i ovaj mu je objasnio kaj hocemo. Zajeb je kaj ne znaju engleski...a ovom i francuski bas ne ide kao ni nama. Uspio nas je dofurat pred hotel kraj tog kolodvora i dali smo mu 20000. Arija...5000 vise nego kaj smo se dogovorili jer nas je vozikal okolo....opet kruzimo... i bar smo vidjele grad koji je pun smeca, kucice su zgodne u boji al ne bih se solo setala po noci okolo. Naravno da mu to nije bilo dosta al smo mu onda jos i lijepo zahvalile. Bio je drag al uvijek ista prica s tom skvadrom, vide u turistima krave muzare i zmuzli bi svaku paru. Na to sam vec oguglala, brijem da sam nekad veca ciganka od njih.
Hotel nije bio skup...nekih 9 eura soba al tak i zgleda. Topla voda...aha...samo sanjaj...al za prespavat bu ok. Ionak se ujutro dizemo rano da u 6 ulovimo taxi brousse za Andasibe.

1 komentar:

  1. odlican clanak, svi znaju za Mauricijus, retko ko je bio ili cuo za Madagaskar. Odlicna promocija kroz ovaj blog, hvala autorici

    OdgovoriIzbriši